Café de Bayonne

Café - Bar - Restaurant - Scheveningen - La Haye

Café de Bayonne is een stukje Baskenland in het hart van Scheveningen, met een eigenzinnige keuken, goede wijnen en een gemoedelijke sfeer.

Café de Bayonne opende in 2014 zijn deuren naast Meneer Chocola, zijn Franse broertje. Van donderdag- tot en met zondagavond kun je hier binnenwandelen voor een goed glas wijn aan de bar of een uitgebreide tafel vol pintxos. De Baskische variant van verschillende, kleinere gerechten is niet te verwarren met tapas. Bayonne serveert onder andere stevige porties zoals hele zeebaars uit de oven, chipirons, moulles de bouchot en natuurlijk diverse plateau’s met streekkazen en Iberico. Met een wisselend aanbod, gast-chefs en specials is dit dé plek om terug te keren voor telkens een nieuwe sensatie in een vertrouwde en ongedwongen setting. Er bestaat geen Frans en Spaans Baskenland. Het is Euskal Herria; het land van de Baskische taal, of simpel Euskadi. De natuurlijke begrenzing van de Atlantische kust en de Pyreneeën past goed bij de  karaktervolle Basken.

 

DE CHEFS

borischef.jpg

Chef Boris is met regelmaat in de golven langs de kust van Baskenland te vinden. In lijn met de eigenheid van de Basken serveret Boris, samen met de sou-chef's, hun favorieten gerechten uit de Baskische keuken.